Tvitovi pratilaca će uskoro moći da se sponzorišu

Tvitovi pratilaca će, kako razmatra menadžment Twittera, uskoro moći da se sponzorišu od strane, recimo, neke kompanije. To znači da ova društvena mreža podiže reklamiranje na potpuno nov nivo i sada vam se može desiti da neki vaš tvit, koji recimo neki proizvođač kafe oceni kao pozitivan, sponzoriše i vide ga milioni ljudi a ne samo vaši pratioci.

Iako još uvek nije zvanično objavljeno, iz više izvora se saznaje da će Tviter uskoro ponuditi oglašivačima da sponzorišu tvitove svojih fanova na ovoj društvenoj mreži. Tačnije, brendovi i agencije za oglašavanje će moći da izaberu između tvitova koji su povezani sa njihovim brendom iz "galerije brend entuzijasta", baze relevantnih tvitova povezanih sa proizvodom.

Tviter će tada poslati poruku u DM inbox autora tvita, tražeći od njega dozvolu da se njiohov tvit sponzoriše, odnosno uveća mu se vidljivost, od strane zainteresovanog brenda. Onima koji prate poslednja dešavanja u ovoj kompaniji, ovo nije veliko iznenađenje.

Po poslednjim istraživanjima, korisnici društvenih mreža između 18-34 godine, uglavnom nemaju ništa protiv da neka kompanija sponzoriše njihove objave jer smatraju da time dobijaju na vidljivosti i mogu lako steći veliku popularnost.

tviter će sponzorisati naše tvitove

izvor: wersm