Uridium i Microsoft Office 365

Microsoft je bitno unapredio primenu cloud computing koncepta ponudivši Office 365, pristup Office alatkama sa bilo koje lokacije, u bilo koje vreme. Domaće kompanije, poput preduzeća „Uridium“, prepoznale su prednosti koje ova vrsta usluge pruža u svakodnevnom poslovanju i upustili se u realizaciju…


U današnje doba, kompanije sve više koriste korporativne mreže i sisteme koji funkcionišu po principu društvenih mreža. Zahvaljujući tome, zaposlenima je omogućeno da na daleko jednostavniji način međusobno dele datoteke i informacije, kao i da sarađuju sa timovima iz različitih odeljenja koji su često i geografski veoma udaljeni. Upravo zbog ovog fenomena, danas je u svetu sve popularniji cloud computing, odnosno tehnologija računarstva u oblaku, koja obezbeđuje fleksibilan pristup računarskim servisima i uslugama koje se usklađuju sa potrebama korisnika nezavisno od fizičke lokacije.

 

Kompanija Microsoft je stoga otišla korak dalje i u okviru novog paketa Office 365 omogućila pristup Office alatkama sa bilo koje lokacije, u bilo koje vreme – čak i sa mobilnog uređaja. Upravo zahvaljujući ovoj mogućnosti, pojedine domaće kompanije, poput preduzeća „Uridium doo“ iz Valjeva, takođe su videle veliku prednost koju ova vrsta usluge pruža pri svakodnevnom poslovanju.

„Uridium“ je osovan 1994. godine i od svog samog početka se bavi prodajom računara, računarske opreme, i softvera. Osnovna delatnost preduzeća je ostala ista i nakon 19 godina postojanja uz nužno proširenje delatnosti, koje je pre svega nametnuto potrebama tržišta, kao i brzim tehnološkom napretkom i ubrzanom ulasku u globalno informatičko društvo. „Uridium“ je danas lider u informacionim tehnologijama na tržištu Zapadne Srbije ali i šire, kako u tehnološkom inovacijama, tako i u implementaciji savremenih informacionih rešenja.

 

Prirodan korak

 

Imajući u vidu da je kompanija „Uridium“ višegodišnji korisnik usluga kompanije Microsoft, Office 365 je poslužio kao prirodno rešenje koje se jednostavno integriše u već postojeće poslovne alate. Jedan od najboljih primera ovakve vrste simbioze jeste integracija sa softverom za projektni menadžment, kao i softverom za podršku, koji su blisko povezani sa Microsoft Office 365 platformom.

 

„Jedan od glavnih razloga zašto smo se odlučili za Office 365 jeste pružanje usluge u ‘oblaku’. Baš zbog toga nam više nije potrebna skupa infrastruktura koja uključuje održavanje skupocenih servera i najam administratora, pa to vreme i resurse sada preusmeravamo kako bismo se maksimalno posvetili klijentima. Ovakav servis nam omogućava da menjamo kancelariju, radimo od kuće, delimo dokumenta, kao i da zajedno istovremeno radimo na istom dokumentu,“ rekao je Saša Tabaković, izvršni direktor kompanije „Uridium“.

Pored toga, kompanija „Uridium“ je prepoznala Office 365 kao platformu koja omogućava znatno veću bezbednost podataka zahvaljujući internom sistemu koji obuhvata elektronsku poštu i celokupnu bazu podataka kompanije. U saradnji sa kompanijom Microsoft, implementirano je rešenje za skladištenje podataka koje za razliku od lokalizovanih rešenja nije podložno hardverskim kvarovima i upadima u sistem, što je kompaniji „Uridium“ omogućilo izuzetno efikasno poslovanje i znatno smanjenje troškova održavanja.

 

Zahvaljujući Office 365, partnerske kompanije poput „Uridiuma“ sada mogu da uživaju u prednostima Office paketa, koji uz pomoć cloud servisa menja način na koji se kompanije interno organizuju i dele informacije, kako bi što brže reagovale na često dinamičan tempo zahteva od strane klijenta. Od samog nastanka 2011. godine, Office 365 je postao jedan od najbrže rastućih proizvoda u istoriji kompanije Microsoft, omogućavajući jednostavno prilagođavanje potrebama i budžetima malih, srednjih i velikih preduzeća širom sveta, od nedavno uključujući i Srbiju.