Twitter Search sada može da pronađe bilo koji postavljeni tvit

Twitterov mehanizam za pretragu je razvijen tako da korisnicima obezbeđuje brz pristup onome što milioni ljudi tvituju u tom trenutku. Ovo je razlog zbog koga se na Twitter gleda kao na odličan izvor informacija u realnom vremenu.

Ovo takođe znači i da nakon nekoliko dana svaki tvit mora da bude obrisan iz search indexa, kako bi se stvorilo mesto za nove tvitove. Ovo se od danas menja, sa novim većim Twitter ažuriranjem za Twitter Search funkciju. Twitter Search će sada biti u stanju da pronađe bilo koji tvit ikada postavljen, od trenutka lansiranja ovog mikro-bloging servisa 2006. godine.

 

 

Do sada, korisnici su morali da skroluju kroz čitav timeline kako bi pronašli određeni tvit, ili da koriste eksterne servise kao što su Topsy ili Tweet Machine. Twitter Search trenutno funkcioniše preko osnovnih ključnih reči, ali je Twitter najavio da će poboljšati funkciju kako bi mogla da da zadovoljavajuće odgovore i na kompleksnije upite. Search će prikazivati samo tvitove sa javnih naloga, dok oni koji se nalaze u zaštićenim nalozima neće biti prikazivani. Twitter Search je lansiran danas, ali se navodi da će biti potrebno neko vreme dok funkcija ne bude dostupna svim korisnicima.

 

Preuzeto sa: BENCHMARK.RS

Izvor: TWITTER BLOG