Novi dizajn i funkcije Twittera uskoro dostupne svima!

Velike promene na društvenoj mreži Twitter , koje je najavio Twitter na svom zvaničnom blogu izazivaju podeljena mišljenja. Naš servis ima priliku da koristi novi izgled, i mi vam prenosimo naša zapažanja:

 

Zaista se još uvek privikavamo na novi izgled i neke novine koje nam je Twitter priredio, i možemo reći da su ovo možda i najveće izmene koje je do sada napravila ova društvena mreža. Hteli to priznati ili ne ali Twitter sada neodoljivo podseća na Facebook, što samo po sebi izaziva oprečna mišljenja, imajući u vidu da se ove dve mreže kao i njihovi korisnici trude da budu odvojeni svetovi!

 

Prva i najvidljivija promena je cover fotografija, koja je sada dominantna. Preporučena veličina cover fotografije je 1500x1000px. Pored cover fotografije sada i profilna slika ima veće dimenzije. Profilna fotografija je sada 200x200px umesto dosadašnjih 74x74px!

 

 

Pregled sopstvenih fotografija i video klipova je od sada prikazan u 2 kolone. Takođe, novina je i datum otvaranja naloga na Twitteru, koji se od sada nalazi u opisu profila!

 

 

Twitter je još jednu stvar preuzeo od Facebooka a to je pinovanje statusa! Sad imamo mogućnost da svoj status pinujemo-zakačimo na sam vrh statusa, tako da je uvek vidljiv i dostupan. Ko se bavi digitalnim marketingom, ova opcija mu je vrlo dobro poznata i svi je koriste na Facebook fan stranama, kada žele da zadrže pažnju posetilaca na neki sadržaj!

 

Pored ove novine, treća kolona nam nam u budućnosti verovatno donosi oglase, identične Facebooku. Ovo je samo naše mišljenje a da li će se obistiniti, videćemo ubrzo!

 

 

Ovo su ukratko neke od novina koje će uskoro biti dostupne svim korisnicima Twittera. Da li će biti polemika, sigurno hoće. Ali do sada nam je pokazano da se korisnici pre ili kasnije naviknu na izmene koje nam društvene mreže donose.